Babeczki warzywno- jajeczne | 3 wersje smakowe

Babeczki warzywno- jajeczne | 3 wersje smakowe

Babeczki warzywno- jajeczne | 3 wersje smakowe

Przepis na : kolacja

Babeczki warzywno - jajeczne, kolorowe, lekkie, idealne na śniadanie lub kolację.  Przepis bardzo łatwy, szybki, zdrowy i smaczny.    SKŁADNIKI: - 250 gr. mieszanki warzywnej - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki - sól wg.uznania - 1 zielona papryka - 4 łyżki żółtego sera tartego (wg. uznania) - 140 gr. szynki wieprzowej - 1 pomidor - 200 gr.fety - pieprz wg. uznania - 8jajek - 3-4 łyżki mleka - sól wg. uznania Uwagi: * Według tego przepisu wychodzi 24 babeczki. WYKONANIE: czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rita creative

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.