
Potrzebne będą kostka masła, nożyk, praska do czosnku/widelec, pieprz w ziarenkach. Sposób przygotowania Na kostce masła rysuje baranka, następnie nożem go wycinam i „modeluje” aby nadać barankowi jak najładniejszy kształt. Gdy baranek jest już gotowy widelcem robiąc „fale” powstaje wełna. Można użyć do tego praski do czosnku, wyciskając pozostałe masło i nakładając je na baranka. Z pieprzu robię oczy, z szczypiorku powstały różki ☺. czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...