
Podbiła serca od samego początku. Najpierw swoim zapachem, który roznosił się po domu, gdy się piekła. Potem, gdy skubaliśmy jej brzegi, aż w końcy, gdy mogliśmy skosztować jej kawałka na talerzyku. Krucha, pachnąca masłem i cytryną. Wielkanoc niesie ze sobą jakąś świeżość. Wszystko wydaje się lżejsze, nowsze, świeższe. Znikają zimowe klimaty, chowamy głęboko do szafy grube kurtki i swetry. Wreszcie pojawia się zieleń. Przedświąteczne porządki odświeżają naszą przesterzeń, którą układamy na nowo, usuwając z niej... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!