Tort pomarańczowo-czekoladowy z kajmakiem i konfiturą morelową

Tort pomarańczowo-czekoladowy z kajmakiem i konfiturą morelową

Tort pomarańczowo-czekoladowy z kajmakiem i konfiturą morelową

To tort na pierwszy, słodki roczek mojej córeczki. Z nutą pomarańczy i czekolady. Konfitura z moreli nadaje wspaniały, orzeźwiający smak, a kajmak osładza ten uroczysty wypiek. Nie potrafię piec tortów zapierających dech w piersiach. Pięknych, elegancko ozdobionych, prawie jak z obrazka. Powoli dopiero nabieram wprawy w tortowych tworach. Nie jestem zwolenniczką kolorowych barwników, sztucznych mas, lukrów i niejadalnych ozdób, dlatego postawiłam na prosty, klasyczny tort ze słodką i orzeźwiającą nutą bez niepotrzebny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

torty, tort, kajmak, ciastka kremówki, biszkopt, mascarpone, piersi, czekolada, lukier , pierś, ciasto, ciasta z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, bez pieczenia, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, proste ciasto

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.