To tort na pierwszy, słodki roczek mojej córeczki. Z nutą pomarańczy i czekolady. Konfitura z moreli nadaje wspaniały, orzeźwiający smak, a kajmak osładza ten uroczysty wypiek. Nie potrafię piec tortów zapierających dech w piersiach. Pięknych, elegancko ozdobionych, prawie jak z obrazka. Powoli dopiero nabieram wprawy w tortowych tworach. Nie jestem zwolenniczką kolorowych barwników, sztucznych mas, lukrów i niejadalnych ozdób, dlatego postawiłam na prosty, klasyczny tort ze słodką i orzeźwiającą nutą bez niepotrzebny... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!