Ktoś, kto również lubi eksperymenty w kuchni, musi spróbować azjatyckiej wersji żuru. Od razu napiszę, że ta wersja na pewno nie przypadnie do gustu tradycjonalistom. Żur, to ma być żur i już. Wersja z miso jest bardzo ciekawa, a dodatki zacne. Bo i kiełbę i boczek ubóstwiam. Przepis zostawiam chętnym przyjąć to na klatę. Arek Gie Składniki: 1 kg surowego boczku 4 białe kiełbasy 2 litry zimnej wody 1 łyżka miso 500 ml zakwasu na żur 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka c... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...