
Zupa nie tylko na Wielkanoc. Składniki kilka kawałków białej kiełbasy 4 kapelusze suszonych prawdziwków 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren pieprzu 4 liście laurowe 2 cebule 2 łyżki masła kilka plasterków wędzonego boczku 4 ziemniaki pół litra zakwasu na żur 200 ml kremówki sól pieprz suszony majeranek czosnek tarty chrzan 6 jajek świeży majeranek do dekoracji Przygotowanie Kiełbasę zalałem 2 l zimnej wody, dodałem grzyby, ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Gotowałem pod przykryciem n... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...