Raita

Raita

Raita

Kuchnia z Indii Zachodnich. Dla mnie ten przepis bardzo znany w polskiej wersji, który zresztą uwielbiam. Tylko troszkę inne przyprawy. Składniki 1 ogórek wężowy ( obrany i pokrojony w plasterki ) 2 pomidory ( pokrojone w kostkę ) 1 cebula 300 ml jogurtu 1 łyżeczka kuminu sól 1 łyżka oleju 1 łyżeczka czarnej gorczycy Przygotowanie Ogórek obrałem, pokroiłem w plasterki. Pomidory pokroiłem w kostkę. Cebulę drobno posiekałem. Wszystkie składniki oprócz oleju i gorczycy wymieszałem. Rozgrzałem olej, uprażyłem gorczycę.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.