Pstrąg w towarzystwie botwinki nabiera interesującego smaku. Polecamy. Składniki: 1 duży pstrąg 3 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 szczypta suszonego oregano 6 plasterków cytryny 3 łyżki mięty cytrynowej 100 ml oleju rydzowego 1 pęczek botwinki sok z 1/2 cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Umytego i osuszonego pstrąga oprószyłem solą, obtoczyłem w panierce z maki kukurydzianej wymieszanej z suszonym ziołami. Do środka włożyłem 2 plasterki cytryny, 2 łodyżki mięty, kilka listków świeżej bazyli... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...