Tradycyjne danie Wigilijne. U nas nie znane. Ale pokusiliśmy się o zrobienie. Składniki 1 kg karpia 1 mała cebula 3 marchewki 1 pietruszka kawałek pora kawałek selera 1 łyżka octu liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego białko jajka żelatyna sól Przygotowanie Marchew, pietruszkę, seler, por, liść laurowy, ziele angielskie, i cebulę obrałem, włożyłem do garnka. Zalałem wodą i gotowałem do miękkości warzyw. Gdy warzywa były już miękkie włożyłem do wywaru kawałki ryby i gotowałem je (maksymalnie 10 m... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...