Dżem truskawkowy z zielonym pieprzem

Dżem truskawkowy z zielonym pieprzem

Dżem truskawkowy z zielonym pieprzem

W sumie to już po ptokach, bo truskawki są w takiej cenie, że można przygotować kilka słoiczków na skosztowanie. Smak jest wybitny...dżem nie tylko nada się do samodzielnego szamania. Można też na jego bazie przyrządzić sos do mięsa. Zielony pieprz jak zwykle zaskakuje. Składniki 1,5 kg truskawek 250 g cukru 50 g marynowanego zielonego pieprzu   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, przekładamy do rondelka i przez 15 min dusimy na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję