Panierowany camembert z żurawiną, Frances Ha

Panierowany camembert z żurawiną, Frances Ha

Panierowany camembert z żurawiną, Frances Ha

Bardzo szybki pomysł na przekąskę lub część obiadu. Na zdjęciu w towarzystwie pieczonych ziemniaków, konfitury żurawinowej i białej surówki (biała kapusta, cebula, jabłko i seler + jogurt + przyprawy). Składniki: 2 camemberty 2 jajka 1 szklanka płatków kukurydzianych sól, pieprz olej do smażenia W jednej misce rozbełtaj widelcem jajka, dopraw solą i pieprzem. Do drugiej wsyp pokruszone płatki. Dobrze rozgrzej olej. Namocz camemberty w jajku, potem panieruj w płatkach. Powtórz tę czynność jeszcze 2-3 razy. Smaż kr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

camembert, jajko, surówka, jogurt, konfitura, ziemniak, przekąska, kapustą, seler, dipy, obiad, jabłka, przekąski, pieczone ziemniaki, ziemniaki, cebula, surówka z kapusty, szybkie przekąski, pomysł na obiad, ziemniaki na obiad, obiad na szybko, szybki obiad, jabłka pieczone, pieczone jabłka, drugie danie

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.