Skład: agar-wyciąg z alg morskich. Firma: Dary natury. Kraj pochodzenia: Estonia. Cena: ok. 11 zł. Masa netto: 30 g. Agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw. Sposób użycia: na 0,5 l np. przygotowywanej galaretki użyć 1-2 łyżeczki agaru. Agar należy zagotować przez 1-2 minuty z innymi składnikami dania. D... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).