Majowe przysmaki

Majowe przysmaki

Majowe przysmaki

Jak ten czas szybko leci. Niedawno byly Swieta, a tu juz zagoscil maj. Jak dla mnie to najcudowniejszy miesiac w roku. Czekam na niego z utesknieniem i juz teraz zaluje, ze kulinarnie i blogowo w tym sezonie bedzie to dla mnie bardzo ubogi okres.  Miniona majowka niestety uplynela mi zupelnie inaczej niz sie spodziewalam, a mianowicie cala nasza rodzine zmogly rozne choroby i wirusy. Poza tym ciagle mam zbyt malo czasu by przygotowywac nowe dania, testowac przepisy, a potem umieszczac je tutaj. Zaluje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Bernadeta, 4 maja 2012 00:43:28

oo szparagi, super połączenie. szkoda że u mnie jeszcze nie ma.

asieja, 4 maja 2012 00:58:54

naprawdę przysmaki!

Gosia, 4 maja 2012 08:38:21

kocham zielone szparagi,nawet bardziej niz biale,super taka tarta :)Pozdrawiam :)

Maggie, 4 maja 2012 11:42:07

Spieszmy sie kochac szparagi, tak szybko odchodza ;) Wspaniala tarta!

Elza, 4 maja 2012 23:43:20

kocham szparagiwww.deserlandia.blogspot.com

Karolka, 14 maja 2012 13:19:16

Sezon szparagowy w pelni i mam nadzieje, ze poza ta tarta wyprobuje jeszcze inne przepisy, ktore mam w glowie.pozdrawiam