Majowe przysmaki

Majowe przysmaki

Majowe przysmaki

Jak ten czas szybko leci. Niedawno byly Swieta, a tu juz zagoscil maj. Jak dla mnie to najcudowniejszy miesiac w roku. Czekam na niego z utesknieniem i juz teraz zaluje, ze kulinarnie i blogowo w tym sezonie bedzie to dla mnie bardzo ubogi okres.  Miniona majowka niestety uplynela mi zupelnie inaczej niz sie spodziewalam, a mianowicie cala nasza rodzine zmogly rozne choroby i wirusy. Poza tym ciagle mam zbyt malo czasu by przygotowywac nowe dania, testowac przepisy, a potem umieszczac je tutaj. Zaluje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Bernadeta, 4 maja 2012 00:43:28

oo szparagi, super połączenie. szkoda że u mnie jeszcze nie ma.

asieja, 4 maja 2012 00:58:54

naprawdę przysmaki!

Gosia, 4 maja 2012 08:38:21

kocham zielone szparagi,nawet bardziej niz biale,super taka tarta :)Pozdrawiam :)

Maggie, 4 maja 2012 11:42:07

Spieszmy sie kochac szparagi, tak szybko odchodza ;) Wspaniala tarta!

Elza, 4 maja 2012 23:43:20

kocham szparagiwww.deserlandia.blogspot.com

Karolka, 14 maja 2012 13:19:16

Sezon szparagowy w pelni i mam nadzieje, ze poza ta tarta wyprobuje jeszcze inne przepisy, ktore mam w glowie.pozdrawiam