
W tym roku Swieta w mojej rodzinie obfitowaly w baby. Jak nigdy na stole zagoscilo kilka roznych babek i malych i duzych, o roznych smakach i ksztaltach.Cale szczescie, ze ten rodzaj wypieku nie wymaga od nas natychmiastowej konsumpcji. Tym wlasnie sposobem jeszcze na jakis czas po Swietach my mozemy cieszyc sie wielkanocnymi slodkosciami.Ja pragne podzielic sie z Wami przepisem na babke o kawowym aromacie.Bakba kawowa ucieranaskladniki: 250g masla 200g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 4... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Piękna baba! :)Lubię z dodatkiem kawy i z taką glazurą. Mniam:)Pozdrowienia
A ja w tym roku nie upiekłam nawet jednej babki. Twoja wygląda obłędnie!
Bardzo lubię babki piaskowe czy ucierane, szczególnie jak są wilgotne. A kawowa to już szczególnie :) Świetne są te świeczniki skorupkowe, takie z jajem :D
Pyszności :) Uwielbiam babki i babeczki! Pozdrawiam serdecznie! Dodaje bloga do obserwowanych i ulubionych - nie ma to jak dobre i sprawdzone przepisy :)