Chleb wiejski, żytnio-pszenny 50/50, trójfazowy na luźnym zaczynie (żurku) - wersja podstawowa

Chleb wiejski, żytnio-pszenny 50/50, trójfazowy na luźnym zaczynie (żurku) - wersja podstawowa

Chleb wiejski, żytnio-pszenny 50/50, trójfazowy na luźnym zaczynie (żurku) - wersja podstawowa

Chleb wiejski trójfazowy na luźnym zaczynie (żurku), mieszany żytnio-pszenny, 50% mąki żytniej (w tym 10% mąki żytniej pełnoziarnistej typu 2000) i 50% mąki pszennej typu 650. W tym wpisie wersja podstawowa tego chleba (z moimi niewielkimi zmianami) w oparciu o recepturę z książki: Technologia piekarstwa. Podręcznik dla technikum. Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne; Warszawa 1988; Wydanie I. Proporcje na dosyć spory bochen z 0,9 kg mąki łącznie. Faza 1 30 g zakwas żytni (100% hydratacji, czyli odświeżany j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję