KOTLETY Z KURCZAKA PANIEROWANE

KOTLETY Z KURCZAKA PANIEROWANE

KOTLETY Z KURCZAKA PANIEROWANE

Przepis na : obiad

Składniki: 2 filety z kurczaka 1 jajko bułka tarta mąka sól  pieprz 5 dkg smalcu 3 dkg masła Sposób przygotowania:  Filety umyć, osączyć, wyjąc kości i z mięsa przygotować 4 kotlety. Mięso lekko pobić młotkiem, aby rozpłaszczyć kawałki mięsa, uformować okrągłe kotlety. Osolić je i popieprzyć, opanierować najpierw w mące, a następnie w jajku i tartej bułce. Smażyć na smalcu, dodając pod koniec smażenia kawałek masła. Podawać z ziemniakami tłuczonymi, kaszkami drobnymi na sypko, surówkami sezonowymi, warz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Babcia Antonina

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso, jabłka, bułki, kotlety, kurczak, kotlet, czerwona kapusta, kapustą, surówka, ziemniaki, dania z kurczakiem, filet z kurczaka, obiad, surówka z kapusty, surówka z czerwonej kapusty, tarta z jabłkami, kotlet z kapusty, kurczak z warzywami, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.