Wątróbka cielęca w sosie śmietanowym.
Wątróbka cielęca w sosie śmietanowym.
Składniki : 50 dkg wątróbki cielęcej 3 jabłka 2 cebule 2-3 łyżki mąki olej 2 łyżki musztardy 3/4 szklanki śmietany kremówki 3 łyżeczki sosu pieczeniowego sól pieprz czarny mielony estragon Sposób wykonania : W ątróbkę opłucz w zimnej wodzie na cedzaku lub sitku, osusz. Pokrój w wąskie paski. Cebulę obierz, pokrój w cienkie paski. Z jabłek usuń gniazda nasienne, pokrój w talarki, oprósz lekko mąką , obsmaż na oleju z obu stron, następnie przełóż na półmisek. Na tym samym oleju usmaż cebulę z wątróbką.... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne
Autor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, sosy, mielone, ciastka kremówki
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję