Nalewka wiśniowo-aroniowa.

Nalewka wiśniowo-aroniowa.

Nalewka wiśniowo-aroniowa.

Składniki : 1 kg wiśni bez pestek 40 dkg owoców aronii 1,25 l spirytusu 70 % 20 dkg cukru 3 łyżki miodu 1/4 laski wanilii  Sposób wykonania :   O woce aronii lekko zmiażdż. Wiśnie i aronię wsyp do słoja, dodaj wanilię pokrojoną na mniejsze kawałki, zalej alkoholem. Słój zamknij i odstaw na miesiąc. Co parę dni wstrząśnij słojem. Następnie zlej płyn z owoców do drugiego słoja, słój zamknij. Owoce zasyp cukrem , dodaj miód, wymieszaj. Odstaw na 8-10 dni, aż wytworzy się syrop, cukier i miód całkiem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję