Nalewka dereniówka ( na cukrze trzcinowym ).
Nalewka dereniówka ( na cukrze trzcinowym ).
Składniki : 60 dkg dojrzałych owoców derenia 30 dkg cukru trzcinowego 1 l czystej wódki 45 % Sposób wykonania : O woce derenia opłucz, osusz z nadmiaru wody, każdy owoc po nakłuwaj kilka razy igłą lub wykałaczką. Owoce wsyp do słoja, zasyp cukrem, wymieszaj przez wstrząśnięcie słojem. Słój przykryj ściereczką i odstaw na 24 godziny, aby owoce puściły trochę soku. Następnie wlej do słoja wódkę , zakręć słój szczelnie wieczkiem i odstaw na miesiąc. Co parę dni wstrząśnij słojem. Po tym czasie przefiltruj t... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne
Autor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
likier
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję