Likier jeżynowy.

Likier jeżynowy.

Likier jeżynowy. Składniki : 1,20 kg jeżyn 60 dkg cukru 2 litry winiaku owocowego Sposób wykonania : Jeżyny umyć, osuszyć, wycisnąć z nich sok. Do soku jeżynowego wsypać cukier i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Dodać alkohol. Całość przelać do przygotowanych butelek, hermetycznie zamknąć. Odstawić na 1 miesiąc. W tym czasie często ( co parę dni ) energicznie potrząsać butelkami. Gotowy likier przecedzić przez papierowy filtr i ponownie wlać do butelek i zakręcić.           &...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję