Konfitura borówkowa z anyżem.

Konfitura borówkowa z anyżem.

Konfitura borówkowa z anyżem.

Składniki : 2 kg borówek leśnych 60 dkg cukru 6 gwiazdek anyżu Sposób wykonania :   O woce przebież, opłucz na sitku, rozgnieć, wsyp do rondla. Dodaj gwiazdki anyżu w całości, postaw na małym ogniu, zagotuj. Co pewien czas zamieszaj. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut, nie zapominając o zamieszaniu od czasu do czasu. Następnie wsyp cukier, mieszaj drewnianą łyżką , aż cukier całkiem się rozpuści. Smaż jeszcze kilka minut. Gdy konfitura zgęstnieje, wyjmij gwiazdki anyżu, a gorącą konfiturę przełóż do słoicz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję