Kompot z pigwy.

Kompot z pigwy.

Kompot z pigwy.

      Składniki : 1,5 - 2 kg owoców pigwy 6 l wody 20 - 25 dkg cukru 2 - 3 goździki ( opcjonalnie ) kawałek kory cynamonu ( opcjonalnie ) Sposób wykonania :  P igwę umyj, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, wsyp do dużego garnka ( najlepiej z grubym dnem ). Do garnka wsyp cukier, wlej wodę , dodaj przyprawy. Garnek postaw na ogniu, zagotuj. Gdy kompot się zagotuje zdejmij garnek z ognia, odstaw do wystudzenia. Przechowuj w chłodnym miejscu.   K ompot z owoców pigwy jest ar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję