Kompot truskawkowo - agrestowy na zimę i nie tylko.
Kompot truskawkowo - agrestowy na zimę i nie tylko.
Składniki : 5 kg truskawek 3 kg zielonego twardego agrestu cukier woda Sposób wykonania : Agrest obrać z ogonków i zaschniętych kwiatów, opłukać . Napełnić nim czyste litrowe słoiki lub weki do 1/3 wysokości. Truskawki umyć, obrać z szypułek ( można to zrobić za pomocą małej łyżeczki do herbaty ). Napełnić truskawkami słoiki do 2/3 wysokości. Do każdego słoika wsypać 6 łyżek cukru, zalać do pełna zimną wodą ( 3 cm do krawędzi słoika ). Następnie przetrzeć brzegi słoików ręcznikiem papierowym, aby us... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne
Autor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
słoik, truskawka, truskawki
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję