Kiełbasa domowa ze słoika.
Kiełbasa domowa ze słoika.
Składniki : 1,5 kg szynki surowej 1 kg karkówki lub łopatki 50 dkg podgardla lub surowego boczku 3 dkg soli peklowej 1 łyżeczka cukru 5 - 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka suszonego majeranku pieprz czarny świeżo zmielony sól Sposób wykonania : M ięso kroimy ostrym nożem na mniejsze kawałki. Jeśli używamy podgardla lub boczku ze skórą , to musimy ją najpierw odciąć i wyrzucić. Mielimy w maszynce do mielenia mięsa, 1/3 na sitku o średnich oczkach, 2/3 na dużych oczkach, ale oczywiście można zmielić w... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne
Autor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
boczek, karkówka, szynka, dania mięsne, pasztet
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję