Kapusta kiszona w słoikach.

Kapusta kiszona w słoikach.

Kapusta kiszona w słoikach.

Składniki : 5 kg poszatkowanej kapusty 4 l wody 2-3 średnie marchewki kminek 4 łyżki soli  Sposób wykonania :   M archewki obierz, pokrój w cienkie plasterki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wsyp do poszatkowanej kapusty. Do kapusty dodaj kminek, wszystko razem dokładnie wymieszaj. Najlepiej jest kapustę wsypać do kamiennego garnka, ale jeśli nie masz takiego to możesz użyć emaliowanego ( nie używaj aluminiowego ! ). Wodę zagotuj z solą. Gorącą wodę wlej do kapusty i zostaw na 12 godzin pod pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję