Jak długo parzyć herbatę.
Jak długo parzyć herbatę.
C zas parzenia herbaty zależy od jej rodzaju : Herbatę czarną zalewamy wodą o temperaturze 100 C i parzymy od 3-5 minut. Herbatę czerwoną zalewamy wodą o temperaturze 90-100 C i parzymy od 3 do 8 minut. Herbatę zieloną zalewamy wodą o temperaturze 80-90 C i parzymy od 3 do 5 minut. Herbatę białą zalewamy wodą o temperaturze 80 C i parzymy od 5 do 12 minut. P amiętajmy o tym podczas parzenia herbaty. Czas parzenia herbaty jest bardzo ważny. Pozdrawiam ! &n... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję