Babka karbowana z ajerkoniakiem.

Babka karbowana z ajerkoniakiem.

Babka karbowana z ajerkoniakiem.

      Składniki : 225 g miękkiego masła 200 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 5 jajek 200 g mąki pszennej 75 g mąki kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 225 ml ajerkoniaku 100 g sparzonego maku Sposób wykonania :   F ormę do babki posmaruj dokładnie tłuszczem, oprósz mąką . Mak sparz wrzątkiem przez kilka minut, dokładnie odcedź ( nie trzeba go mielić ). Piekarnik rozgrzej do 180 C. Masło utrzyj na puszystą masę . Następnie dodając stopniowo cukier wymieszany z cukr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.