Przepis na : obiad
Idealny na niedzielny lub świąteczny obiad. Ma oryginalny smak a mięso jest soczyste. Polecam Na 3 porcje Składniki: 300 – 400 g schabu bez kości 3 łyżki musztardy chrzanowej 1 cebula 2 ogórki kiszone 1 ząbek czosnku 1-2 szklanki wody Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, czosnek niedźwiedzi suszony, bazylia, kurkuma, papryka czerwona mielona (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Schab podzielić na trzy części. Posypać przyprawami, posmarować musztardą. Ułożyć w naczyniu żaroodporn...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.