
Przepis na : obiad
O ziołach prowansalskich słów kilka: Herbes de Provence idealnie sprawdzają się w diecie bezsolnej. Wydobywają naturalny smak potrawy i łagodzą poczucie smaku soli w potrawie (szczególnie polecane dla osób, które są na początku ograniczania soli w swojej diecie). Jak sama nazwa wskazuje mieszanka ziół przywędrowała do nas z Prowansji. W jej skład wchodzą: rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia, oregano, cząber ogrodowy, mięta i kwiaty lawendy (chociaż lawenda nie jest używana w tradycyjnej kuchni prow... czytaj dalej...

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...