Przepis na : śniadanie
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka po turecku Jajka w każdej postaci stanowią świetny dodatek do posiłku na śniadanie, obiad czy kolację. Posiadają w sobie dużą zawartość białka, dzięki czemu dają nam uczucie sytości. Jajka po turecku to świetny pomysł na smaczne śniadanie z nutą orientalną. Serwowane z dodatkiem grzanek smakuje naprawdę świetnie. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA JAJKA PO TURECKU Składniki 2 jajka 4 łyżki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku mały pęcze... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...