(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wielkanoc kojarzy nam się z pysznymi przekąskami z jajkami w roli głównej. Tradycyjna potrawa wielkanocna to żurek właśnie z dodatkiem jajek. Sałatki i jajka faszerowane pojawiają się niemalże na każdym wielkanocnym stole. Pyszne jajka faszerowane ćwikłą to idealna przekąska na Święta Wielkanocne i nie tylko. Do ich przygotowania potrzebujemy tylko ćwikły i oczywiście jajek. Wystarczy ugotować je na twardo, wydrążyć żółtka a je wymieszać z ćwikłą tworząc pastę. Jajk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...