Kto z nas nie lubi zjeść rano pysznej, sycącej jajecznicy? :) Można ją modyfikować dodając przeróżne składniki. Wcale też nie musi być ciężka i tłusta! U mnie lekkie wydanie tego wspaniałego śniadanka w wersji light. Potrzebujemy: 6 jajek, 6 kulek mini mozarelli light, 5 suszonych pomidorów, garść czarnych oliwek, 4 plasterki drobiowej wędliny (u mnie z piersi z kurczaka), szczypiorek, zioła prowansalskie, sól, pieprz Jajka wrzucam do miski i doprawiam solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Mieszam. Pozostałe... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...