Leczo z kiełbasą i warzywami
Leczo z kiełbasą i warzywami
Składniki: 0,5 kg kiełbasy śląskiej 1 duża cukinia 2 czerwone papryki 2 cebule 1 butelka passaty pomidorowej 1 szklanka wody 1 łyzka oliwy (opcjonalnie) 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki mielonego chilli 2 łyżeczki cukru Przygotowanie: 1. Kiełbasę przekrajamy wzdłóż na pół, następnie kroimy w plastry. 2. Podsmażamy na patelni - BEZ OLIWY (wystarczająca ilość tłuszczu wytopi się z kiełbasy), następnie przekładamy do garnka. 3. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na t... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Prosto z Kotła
Autor
Agata Bartoszczyk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kiełbasa, mielone, cukinia, ryż, makaron
Inne przepisy z Prosto z Kotła
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję