Zielona szakszuka ze szpinakiem i fetą

Zielona szakszuka ze szpinakiem i fetą

Zielona szakszuka ze szpinakiem i fetą

Kiedyś już pojawiła się u nas najbardziej znana wersja klasycznej szakszuki z pomidorami i czerwoną papryką. Dzisiaj przyszła kolej na zieloną szakszukę z liśćmi młodego szpinaku i smaczkiem w postaci słonej fety. Smażone jajka z półpłynnym żółtkiem rozkosznie prezentują się zatopione w mieszance szpinaku i zielonej papryki. Szakszuka szpinakowa ma kremową konsystencję, dlatego też zachęcam zajadać ją razem z chrupiącą grzanką z masłem czosnkowym. Do tak serwowanej szakszuki nie potrzebujesz nawet sztućców... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.