Szarlotka jest to ciasto pochodzące z Francji i przypisywane Marie-Antoine’owi Carême’owi. Składa się z kruchego ciasta oraz owoców. Według polskich książek kucharskich jest to placek z nadzieniem z kwaśnych jabłek, który znajduje się między dwoma warstwami ciasta kruchego. Posypuje się ją na koniec cukrem pudrem lub kremem czekoladowym. Jabłka na szarlotkę mogą być zarówno surowe jak i przetworzone i dodawane są przyprawy korzenne, najczęściej cynamon lub goździki. Często podawana jest gorąca z l... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl