Kotlety z kurczaka i sera żółtego

Kotlety z kurczaka i sera żółtego

Kotlety z kurczaka i sera żółtego

Kotlety z kurczaka i sera żółtego to przepis mojej babci. Ja go tylko troszkę zmodyfikowałam. Roztopiony ser żółty powoduje, że kotlety są miękkie, a ilość jajek nadaje im puszystości. Kotlety są złociste i rozpływają się w ustach. Mimo, że smażone na oleju, nie powodują uczucia ciężkości. Są odskocznią od tradycyjnego fileta z kurczaka w panierce.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotlety siekane z piersi kurczaka i sera 5 z 1 głos Autor: Przepisy czytelników Danie: Główne Kuchnia: Polsk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.