Jajka w majonezie to klasyczna przekąska w naszej rodzinie, kiedy spodziewamy się gości. Oprócz sałatki, półmiska wędlin i serów oraz patery z ciastem, jajka w majonezie obowiązkowo znajdują swoje miejsce na stole. Brzmią banalnie, jednak na co dzień ich nie przygotowujemy, ani nie jemy. Raczej na zwykłe, codzienne śniadanie nie zajadamy takich rarytasów. Dlatego podczas takich rodzinnych spotkać każdy chętnie nałoży sobie na talerz jajeczko, obok sałatki i plasterka szynki. Z własnego doświadczenia wiem, że... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl