Jajka na twardo w majonezie

Jajka na twardo w majonezie

Jajka na twardo w majonezie

Jajka w majonezie to klasyczna przekąska w naszej rodzinie, kiedy spodziewamy się gości. Oprócz sałatki, półmiska wędlin i serów oraz patery z ciastem, jajka w majonezie obowiązkowo znajdują swoje miejsce na stole. Brzmią banalnie, jednak na co dzień ich nie przygotowujemy, ani nie jemy. Raczej na zwykłe, codzienne śniadanie nie zajadamy takich rarytasów. Dlatego podczas takich rodzinnych spotkać każdy chętnie nałoży sobie na talerz jajeczko, obok sałatki i plasterka szynki. Z własnego doświadczenia wiem, że... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.