Domowe paluszki rybne

Domowe paluszki rybne

Domowe paluszki rybne

Paluszki rybne które z łatwością przygotujesz samodzielnie od podstaw. Uważam że nie warto kupować gotowych paluszków rybnych, ponieważ zawierają mało ryby w składzie. Sklepowe paluszki rybne powstają zwykle ze zmielonej masy rybnej i innych dodatków. I mimo że skład tych kupnych paluszków nie jest zły, to samej ryby jest w nich zwyczajnie mało. Dlatego dzisiaj pokażę jak zrobić paluszki rybne z całego fileta, bez mielenia. Filet rybny wystarczy pokroić na mniejsze, podłużne części, opanierować i usmażyć na zł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.