Bogactwo smaków kuchni sycylijskiej
Bogactwo smaków kuchni sycylijskiej
Kuchnia sycylijska narodziła się jako owoc spotkania różnorodnych kultur, jako ciągła weryfikacja wiedzy kulinarnej pod wpływem kolejnych cywilizacji. Grecy wnieśli w nią uprawę oliwek i „kulturę” chleba, Rzymianie pasję do „focacci” (rodzaj podpłomyków). Bizancjum ofiarowało jej naszyjnik z pikantnych serów, Arabowie uprawę cytrusów i przypraw. Sabaudowie uwielbienie dla bakalii, Aragończycy niezwykłe umiejętności cukiernicze, a także kakao i pomidory. Ta specyficzna mieszanka kulturowa, bogactwo natury i o... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl
Autor
Proste Pesto
prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryby, ryba, ryż, ciasto, tort, ciasto na pizze, torty, pasta, zupa, chleb, omlet, makaron, szpinak, gulasz, obiad, tuńczyk, spaghetti, zupa pomidorowa, makaron ze szpinakiem
Inne przepisy z ProstePesto.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję