Barszcz biały z białą kiełbasą

Barszcz biały z białą kiełbasą

Barszcz biały z białą kiełbasą

Delikatny barszcz biały z dodatkiem jajka na twardo i białej kiełbasy. Jeśli lubisz żurek, barszcz biały z pewnością zasmakuje Ci równie mocno. Barszcz biały jest zbliżony smakiem do żurku, jednak o wiele delikatniejszy. Jest przygotowany ma zakwasie z mąki pszennej pełnoziarnistej, w przeciwieństwie do żuru który powstaje z zakwasu żytniego. Warto taki zakwas przygotować samodzielnie 7-10 dni wcześniej lub kupić zakwas ze sprawdzonego źródła, np. w warzywniaku. Zakwas nie powinien zawierać zbędnych dodatków, do pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.