Purchawki w ziołach z łąki
Purchawki w ziołach z łąki
Tym razem danie prosto z łąki. Z jedngo grzyba zrobiłam 4 kotleciki. Doprawiłam ususzonym wcześniej krwawnikiem. Składniki: 1 purchawka 1 jajo Krwawnik i sól Olej Purchawkę obieram ze skórki a miąższ kroję na 4 części. Jajko rozbijam w głebokim talerzyku, dodaję sól z krwawnikiem. Listki krwawnika bez kwiatów i łodyg przechowuję w słoiku wysuszone i rozkruszone ale mogą być świeże. Taka przyprawa nadaje się nie tylko do grzybów ale i do mięsa, ryb, warzyw. Grzybowe plastry maczam w przyprawionym jajk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie
Autor
Mami
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryby, grzyby, ryba
Inne przepisy z prawdziwe jedzenie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję