Olej z nasion czarnuszki o wielkiej mocy
Olej z nasion czarnuszki o wielkiej mocy
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czarnuszka siewna (Nigella sativa) 🌿 Dla kucharzy: Zanim sprowadzono z Azji pieprz czarny, czyli około V wieku, czarnuszka była w Europie bardzo ważna przyprawą. Do celów kulinarnych wykorzystuje się czarne nasiona, całe lub zmielone. Są one bardzo aromatyczne, mają korzenno-owocowy smak. Dodaje się je do chleba, pasztetów, ostrych sosów korzennych, curry, mięsa i gotowanych warzyw. Olej tłoczony z nasion czarnuszki stosuję się na zimno, nie nadaje się on ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie
Autor
Mami
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sałatka
Inne przepisy z prawdziwe jedzenie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję