Olej z nasion czarnuszki o wielkiej mocy

Olej z nasion czarnuszki o wielkiej mocy

Olej z nasion czarnuszki o wielkiej mocy

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  Czarnuszka siewna (Nigella sativa) 🌿 Dla kucharzy: Zanim sprowadzono z Azji pieprz czarny, czyli około V wieku, czarnuszka była w Europie bardzo ważna przyprawą. Do celów kulinarnych wykorzystuje się czarne nasiona, całe lub zmielone. Są one bardzo aromatyczne, mają korzenno-owocowy smak. Dodaje się je do chleba, pasztetów, ostrych sosów korzennych, curry, mięsa i gotowanych warzyw. Olej tłoczony z nasion czarnuszki stosuję się na zimno, nie nadaje się on ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję