Czosnkowa sól wapniowa do warzyw
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Czosnkowa sól wapniowa do warzyw
Sól czosnkowa z tego przepisu to sposób naturalnej suplementacji wapnia. Stosowanie tej soli zapobiega procesowi osteoporozy. Skorupki jaj są jednym z najlepszych naturalnych źródeł wapnia. Składają się w 90–95% z węglanu wapnia (CaCO₃), co czyni je porównywalnymi z suplementami wapnia. Ile wapnia zawiera skorupka jajka? Jedna skorupka jajka (ok. 5 g) dostarcza ok. 2000 mg wapnia, co znacznie przekracza dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka (1000 mg). Sól ze skorupek jaj to naturalny ...
Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenieAutor
Mami
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sałatka
Inne przepisy z prawdziwe jedzenie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję