Czosnkowa sól wapniowa do warzyw

Czosnkowa sól wapniowa do warzyw

  Sól czosnkowa z tego przepisu to sposób naturalnej suplementacji wapnia. Stosowanie tej soli zapobiega procesowi osteoporozy. Skorupki jaj są jednym z najlepszych naturalnych źródeł wapnia. Składają się w 90–95% z węglanu wapnia (CaCO₃), co czyni je porównywalnymi z suplementami wapnia.     Ile wapnia zawiera skorupka jajka? Jedna skorupka jajka (ok. 5 g) dostarcza ok. 2000 mg wapnia, co znacznie przekracza dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka (1000 mg). Sól ze skorupek jaj to naturalny ...

Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję