Pampuchy szpinakowe z pieczarkami
Pampuchy szpinakowe z pieczarkami
Przepis na : obiad
Drożdżowe pampuchy są bardziej znane w wersji na słodko. Tym razem proponuję pampuchy ze szpinakiem, nadziewane pieczarkami. Można podać z gulaszem mięsnym, ze śmietaną, jogurtem, sosem czosnkowym, lub z masłem czosnkowym. 600 g mąki pszennej około 300 ml mleka 15 g drożdży świeżych 5 dag masła 1 jajko sól, pieprz szczypta cukru 200 g mrożonego szpinaku 400 g pieczarek 1 mała cebula 1 większy ząbek czosnku kilka łyżek oleju Mleko lekko podgr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl
Autor
Asch
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szpinak, ciasto, pieczarki, czosnkowy, gulasz, sos czosnkowy, placuszki, drożdżowe, sosy, obiad, drożdżówki , drozdzowka, pieczarki w cieście, jajka nadziewane, ciasto drożdżowe
Inne przepisy z Praktyczna pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję