CEBULARZ LUBELSKI

CEBULARZ LUBELSKI

CEBULARZ LUBELSKI

Ten placek z cebulą nie ma sobie równych i cała Lubelszczyzna jest z niego tak dumna, jak górale z oscypka. Cebularz w dniu 30 kwietnia 2007 roku został wpisany na  listę produktów tradycyjnych. Jego historia sięga czasów Kazimierza Wielkiego.   Pszenne ciasto wzbogacone dodatkiem tłuszczu oraz mleka jest wyjątkowo smaczne i cenne odżywczo,  a pokrajana w kostkę cebula , sól oraz mak   dodatkowo podnoszą jego walory smakowe, zapachowe i estetyczne,  odróżniając cebularze od innych rodzajó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.