Pistacjowy sernik baskijski z malinami

Pistacjowy sernik baskijski z malinami

Pistacjowy sernik baskijski z malinami

Przepis na : deser

Jeśli uwielbiacie delikatny, mazisty i kremowy sernik baskijski , to ta pistacjowa wersja z malinami jest jego jeszcze lepszym wcieleniem. Rozpusta biała czekolada, pasta pistacjowa i kwaskowe maliny są wprost dla siebie stworzone. Każdy fan pistacji mu się nie oprze. Kluczem do osiągnięcia idealnej tekstury sernika jest odpowiednia temperatura. Tradycyjnie sernik baskijski jest pieczony w wysokiej temperaturze, co sprawia, że zewnętrzna warstwa jest delikatnie zrumieniona, podczas gdy w środku pozostaje kremowo w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.