Ciasto z rabarbarem i bezą na dużą blachę
Ciasto z rabarbarem i bezą na dużą blachę
Przepis na : deser
Placek z rabarbarem to obowiązkowy punkt każdego maja. Jako mała dziewczynka rabarbar rwałam i zajadałam na surowo – obowiązkowo maczany w cukrze. Kwaśność połączona ze słodyczą charakteryzuje także to ciasto ze słodką, bezową pianką. To jedno z najlepszych ciast z rabarbarem jakie można zrobić. Idealnie nadaje się na każdą okazję. Składniki na tradycyjną “dużą blachę”. Ciasto z rabarbarem i bezą – spód: 3 szklanki mąki pszennej typ 550-650 ½ szklanki cukru pudru 1 kostka zimnego mas... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja smaku
Autor
PoezjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, placki, maliny, truskawki, ciasteczka, deser, desery, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto z truskawkami, ciasto z malinami, placki ziemniaczane
Inne przepisy z Poezja smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję