Przepis na : deser
Składniki: (na ok. 16 sztuk): – 1 szkl. mąki orkiszowej – 1 szkl. mąki pszennej razowej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 3/4 szkl. mleka – 1 łyżka miodu – 2 jajka – 1,5 szkl. czarnych porzeczek Sposób przygotowania: 1. W misce połączyć jajka, mleko i miód. Wymieszać, a następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. 2. Do gładkiej masy wrzucić porzeczki i delikatnie wymieszać łyżką. 3. Przelać masę do foremek (najlepiej silikonowych) i włożyć do piekarnika rozgrzanego d... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...