Jak zrobić racuchy drożdżowe
Jak zrobić racuchy drożdżowe
Przepis na : podwieczorek
Jak zrobić racuchy drożdżowe Jak zrobić racuchy drożdżowe Do przygotowania racuchów potrzebne nam będą następujące składniki. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka ciepłego mleka 1 jajko cukier waniliowy 1 łyżka cukru szczypta soli Składniki na rozczyn: 40 g drożdży ½ szklanki ciepłego mleka 2 łyżki maki 1 łyżka cukru Cukier puder do posypania oraz olej do smażenia Jak zrobić racuchy drożdżowe Drożdże wcześniej wyjąć z lodówki oby nabrały temperatury pokojowej. Mąkę przesiać do dużej miski dodać, ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Podstawy Gotowania
Autor
Elżbieta Majkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
racuchy, drożdżowe, ciasto, placki, jabłka, mak, placuszki, obiad, kolacja, ciasto drożdżowe, dania mięsne, ciasto z makiem, ciasta z masa, ciasta z jabłkami, placki z jabłkami
Inne przepisy z Podstawy Gotowania
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję