Przepis na : śniadanie
K iedyś nienawidziłam owsianki na wodzie. No bo jak to? Przecież to nie będzie miało smaku! A tu niespodzianka. Udało mi się zrobić jedną z najbardziej aromatycznych owsianek w ostatnim czasie. Jako iż jesień powoli wkrada się do mojej lodówki, postawiłam na typowy dla tej pory roku zestaw: jabłka oraz cynamon. Dobroczynne właściwości cynamonu: - ma właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne (dlatego staram się jeść go częściej w jesiennych miesiącach, kiedy o infekcję nie trzeba się prosić) - przyśpiesza sp... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Licealistka, zakochana w gotowaniu i pieczeniu. Staram się przekształcać trudne, pochłaniające czas potrawy na dania zdrowe, łatwe i szybkie, ponieważ cierpię na chroniczny brak czasu z powodu obowiązków, jakie ma każdy na głowie w moim wieku. Da się, więc smacznego!